A Fejlődő Kalaznóért Egyesület – Programok

KERTI PROGRAMSOROZAT

A Fejlődő Kalaznóért Egyesület az idei évben

A program április elejétől indul és az év végéig tart. A várható 10-12 alkalom során megismerhetjük azokat a konyhakerti termesztési módokat és növényeket, amik a megszokottnál jobban alkalmazkodnak a mostanában feltűnően meleg és száraz nyári időjáráshoz. Havonta egy hétvégi napon összegyűlünk, és mindig valaki más kertjében, a témában jártas, elismert szakemberek vezetésével tanulunk új dolgokat a kertről és a zöldségek-gyümölcsök termesztéséről. Így nem csak sok érdekes, új ismerethez jutunk, hanem mindig közösen be is segítünk egy-egy társunk konyhakertjének munkálataiba. Az év során 3-4 alkalommal, szintén szakember vezetésével egy kellemes sétálós túrát teszünk a falu közvetlen környékén, ahol az erdőn-mezőn gyűjthető, ehető vadnövényeket ismerünk meg. Ezekből gyűjtünk is néhány adagot, a nap végén pedig közös főzés során tanuljuk meg, milyen ételeket készíthetünk, vagy hogyan tartósíthatjuk későbbre a szerzeményeinket.

Igény esetén egy-két alkalommal, egyfajta motivációs kirándulás keretében ellátogatunk Tolna és Baranya Vármegyék mintakertjeibe, ahol ezt a fajta tudást már sok éve sikerrel alkalmazzák. A tanfolyam nagyon izgalmasnak és főleg hasznosnak ígérkezik, reméljük felkeltettük az érdeklődéseteket.

Várjuk jelentkezéseteket az egyesületi e-mail címen (egyesulet[kukac]kalazno.hu) vagy személyesen a Kalaznói Polgármesteri Hivatalban Mayer-Kovács Mónikánál vagy Kövecses Anasztáziánál, legkésőbb 2024. március 25-ig. A részvétel ingyenes, a szükséges vetőmagok, újfajta eszközök árát és a kirándulások költségét is a program fedezi.Gyertek, érdekes lesz és közösségépítésre is nagyszerű! (A tanfolyam ideális esetben 8-10 résztvevővel valósul meg.)

Várunk szeretettel minden érdeklődőt:

A Fejlődő Kalaznóért Egyesület nevében:
Pálinkás Norbert
elnök

A programot támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap és a Miniszterelnökség

Scroll to Top